Cjenkanjem spustite cijenu nekretnine

 
Trenutna situacija na hrvatskom tržištu nekretnina je idealna. Iako su cijene u oglasima ostale jednake unatoč padu prodaje, ako se znate dobro cjenkati postoje velike šanse da ćete postići nižu cijenu, uz primjenu odgovarajućih trikova. Kad se odlučite na kupnju nekretnine ključna stvar je da se dobro pripremite i prikupite potrebne informacije.

Tržište je trenutno na strani potražnje, a upravo to je znak za vas. Krenite u akciju. Prvo pravilo kaže: Tražite prodavatelja kojem se žuri prodati nekretninu. U oglasima često može stajati napomena 'hitno prodajem'. Tu je, naravno, vaša prilika, a vjerojatno je i da će prodavatelj kojemu se žuri biti popustljiviji na vaše zahtjeve.

Kada pregovaranje započne, prednost će imati onaj koji prvi uoči priliku. Redovito čitajte oglase u tisku i na internetu te pokušajte među prvima kontaktirati prodavatelja i odmah dogovoriti sastanak i razgledavanje nekretnine. Psihologija je vrlo jednostavna: ako ste se potrudili, ostavljate dojam zainteresiranog kupca, a prodavatelju neće ostati mnogo vremena da stupi u kontakt s ostalim potencijalnim kupcima zbog čega će postati popustljiviji.

Izvor: dnevnik.hr (02.04.2009.)